Kastransacties

Transacties die in je portemonnee plaatsvinden kunnen niet handmatig of automatisch verwerkt worden. Daarom kun je een transactie uit je portemonnee op een eenvoudige wijze vastleggen.

Kasuitgave toevoegen

1. Klik op "Transacties".
  2. Klik op "Kastransactie toevoegen".

AP_Cash_03

3. Selecteer bij "Kasboekrekening" één van de aanwezige kassen.

Als je maar 1 kas hebt, dan is deze automatisch geselecteerd.

4. Vul bij "Naam" de omschrijving van je transactie in.

Je kunt hier een korte omschrijving invullen. Als je een boek aanschaft is de titel van het boek een goede omschrijving.

5. Vul bij "Bedrag" je transactie in.
  6. Controleer/selecteer "Af".
  7. Selecteer bij "Categorie" de categorie waar je jouw transactie aan wilt toekennen.
  8. Geef bij "Labels" een eventueel label in.
  9. Vul de datum van jouw transactie in.
  10. Klik op "Toevoegen".

AP_Cash_04

Deze actie resulteert in:

AP_Cash_05

Kasontvangst toevoegen

Naast het uitgeven van geld zul je van tijd tot tijd geld ontvangen. Het ontvangen van geld is het tegenovergestelde van uitgeven, dus in MijnGeldzaken Huishoudboekje werkt dit ook zo. Alle gegevens die je invoert zijn hetzelfde als bij de uitgaven, met uitzondering van de code. In plaats van "Af " selecteer je nu "Bij".

1. Klik op "Transacties".
  2. Klik op "Kastransactie toevoegen".

AP_Cash_03

3. Selecteer bij "Kasboekrekening" één van de aanwezige kassen.

Als je maar 1 kas hebt, dan is deze automatisch geselecteerd.

4. Vul bij "Naam" de omschrijving van je uitgave in.

Je kunt hier een korte omschrijving invullen. Als je je onkosten gedeclareerd hebt is Declaratie een goede omschrijving.

5. Vul bij "Bedrag" je ontvangst in.
  6. Controleer/selecteer "Bij".
  7. Selecteer bij "Categorie" de categorie waar je jouw transactie aan wilt toekennen.
  8. Geef bij "Labels" een eventueel label in.
  9. Vul de datum van jouw transactie in.
  10. Klik op "Toevoegen".

AP_Kas ontvangst

Deze actie resulteert in:

AP_Cash ontvangst