Bijwerk Assistent

Bestaande gebruikers kunnen nog gebruik maken van de Bijwerk Assistent. Dit was de voorloper van PSD2. Deze methodiek komt in de loop van 2020 te vervallen en is vervangen door PSD2! De meeste MijnGeldzaken Huishoudboekje-gebruikers hebben een bankrekening bij ING, ABN-Amro, Rabobank. Bij deze banken kun je nu nog gebruik maken van de Bijwerk Assistent om je gegevens bij te werken in MijnGeldzaken Huishoudboekje. De Bijwerk Assistent werkt alleen maar in combinatie met de browsers Google Chrome en is te downloaden in de Google Chrome Store.

Bijwerk Assistent activeren

Als je voor de eerste keer gebruik wilt maken van de Bijwerk Assistent, dan moet je deze eerst installeren .

1. Het volgende scherm verschijnt:

AP_Start BWA

2. Klik op de Bijwerk Assistent knop.

AP_Bijwerk_assistent_logo_2

Er verschijnt een nieuw scherm.

3. Klik op: AP_BWA Installeren
  4. Je kunt nu de Bijwerk Assistent toevoegen door te klikken op AP_Knop toevoegen.
  5. Klaar!

Transacties bij de bank ophalen

1. Rechts bovenin is de knop AP_Icon BWA zichtbaar geworden. Door op deze knop te klikken start je de Bijwerk Assistent.

AP_BWA_Kiezen

2. Selecteer de bank waar je bankiert en log in.
  3. Als je in het internetbankierenscherm bent beland zie je rechts bovenin eveneens de Bijwerk Assistent knop AP_Icon BWA.
  4. Klik op AP_Icon BWA.
  5. Als je nog niet bent ingelogd in MijnGeldzaken Huishoudboekje log dan alsnog in:

AP_BWA Inloggen2

6. Als je zowel bij de bank als in MijnGeldzaken Huishoudboekje bent ingelogd klik je op (Inloggen en) downloaden.
  7. Als je meerdere bankrekening hebt kun je aangeven welke van die bankrekeningen je wilt importeren.

AP_BWA_05

8. Klik op Importeer in MijnGeldzaken Huishoudboekje.
  9. Het downloadproces start en je transacties worden in MijnGeldzaken Huishoudboekje verwerkt.

Rekening bijwerken

Als je al rekeningen hebt geïnstalleerd in MijnGeldzaken Huishoudboekje, dan kun je de volgende handelwijze volgen.

1. Klik op de bankrekening die je wilt bijwerken en vervolgens op het cirkeltje achter de bij te werken rekening.

AP_Rekening bijwerken

2. Volg dezelfde stappen als vermeld bij Transacties bij de bank ophalen.