Testbestand

Wil je MijnGeldzaken Huishoudboekje graag een keer testen alvorens je eigen financiële gegevens te importeren? Het is mogelijk om vanaf deze pagina een testbestand te downloaden en te importeren. Het testbestand is opgebouwd met een aantal transacties van de laatste 6 maanden. De indeling van het bestand is een CSV en hetzelfde als een export van de ING-Bank.

Downloaden

Door op de onderstaande link te klikken download je het testbestand:

AP_logo_ING

Voorbeeld testbestand

Download testbestand

Kies altijd voor "Opslaan" en niet voor "Openen"!

Plaats het bestand op een plaats waar je gemakkelijk bij kan, bijvoorbeeld het werkblad. Als je geen keuze hebt gehad, staat het bestand vaak in de map Downloads.

Let op:

Na het opslaan mag je het bestand niet openen met een programma (bijvoorbeeld Microsoft Excel). Door het openen van het bestand kan de opmaak van het bestand wijzigen waardoor het bestand niet meer bruikbaar is.

Maak een bankrekening aan en importeer het testbestand

1. Klik op "Rekeningen".
  2. Klik op "Voeg een rekening toe".
  3. Klik op "ING-bank".
  4. Klik op "Handmatig".

Indien deze keuze niet beschikbaar is, dan is in een voorgaande sessie de keuze "Automatisch" gebruikt. Handel als volgt:

1. Klik op "Rekeningen".
    2. Klik op "Wijzigen" bij je bank.
    3. Klik op "Bijwerken".
    4. Selecteer de gewenste bijwerkmethode ("Handmatig").
  5. Klik op "Ik heb mijn transactiebestanden gedownload"
  6. Klik op "Bestanden toevoegen".
  7. Zoek naar het gedownloade bestand (Personal-test-transacties.csv) en klik op "Openen".
  8. Klik op "Importeer geselecteerde rekeningen".

MijnGeldzaken Huishoudboekje onderzoekt het bestand.

Als het bestand met een extern pakket (bijvoorbeld Microsoft Excel) is geopend geweest, dan kan het zijn dat het bestand niet meer geïmporteerd kan worden. In dit geval moet je het testbestand opnieuw downloaden.

MijnGeldzaken Huishoudboekje heeft alleen mutaties ontvangen en wil graag het saldo van de rekening weten. In het vakje "Saldo na transactie" kun je een willekeurig (test)saldo ingeven, maar dit is niet verplicht.

9. Klik op "Sla mijn saldo op".

Als je geen saldo in wilt vullen klik je op "Later instellen".

10. Klik op "Klaar".

Het testbestand is nu opgenomen in de lijst met rekeningen.

Verwijderen van testbestand en testbankrekening

Na de test kun je het testbestand verwijderen:

1. Klik op "Rekeningen".
  2. Klik op "Verwijderen" op de regel waar de testbankrekening staat.
  3. Klik op "Ja" om de gegevens definitief te verwijderen.

Het testbestand is nu verwijderd uit de lijst met rekeningen.