Budget bekijken

1. Klik op "Budgetten".

AP_Plan_Overzicht_01

2. Selecteer de maand waarvan je de budgetten wilt bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om een heel jaar te selecteren. Klik dan alleen op het jaar en bevestig je keuze..
  3. Klik op "Toon <maand>< jaar>" als je een nieuwe maand en/of jaar hebt gekozen.

Er verschijnt een deelscherm: links de budgetten en rechts de samenvatting en specificatie(s).

AP_Plan_Overzicht_02

4. Je ziet per categorie het budgetbedrag van de maand en de som van alle transacties van die categorie.

Onder de bedragen verschijnt een balk die aangeeft welk deel van je budget voor deze categorie gebruikt is.

De balk kan drie kleuren hebben:

Blauw

In totaliteit zijn je transacties van deze (sub)categorie 100% of minder van het ingegeven budget voor deze maand. Je hebt je budget nog niet gehaald.

Oranje

Je totale transacties van deze (sub)categorie liggen tussen 100% en 110% van het ingegeven budget voor deze maand. Je hebt een overschrijding van je budget, wees voorzichtig.

Rood

In totaliteit zijn je transacties van deze (sub)categorie meer dan 110% van het ingegeven budget voor deze maand. Ga voor jezelf na of dit eenmalig is of structureel. Herzie in het laatste geval eventueel je budget voor deze (sub)categorie.

5. Klik op ► vóór de categorie.

AP_Plan_Overzicht_03

De categorie toont nu ook de subcategorie, eveneens met bedragen en de balk.

6. Klik op ▼vóór de categorie.

De subcategorieën worden gesloten.

Samenvatting

Aan de rechterkant zie je een samenvatting van het gekozen budget voor de periode.

1. Als je buiten de budgetten klik (dus niet op een (sub)categorie), verschijnt het budget, de inkomsten/uitgaven en het verschil tussen deze twee kolommen over de gekozen maand met de titel "Samenvatting". Onder het kopje "Resultaat" zie je het verschil tussen beide regels. Wetenswaardigheden:
  2. AP_Plan_Overzicht_02

3. Als je klikt op een categorie of een subcategorie, dan verschijnt het bedrag van het budget en de inkomsten of uitgaven. De inkomsten of uitgaven worden gespecificeerd in de bij- en afschrijvingen. Onder de streep zie je het verschil tussen budget en de ontvangsten/uitgaven. Tot slot zie je links daarvan het saldo van dit jaar op de eerste van de geselecteerde maand en rechts het saldo tot en met het einde van de geselecteerde maand.

AP_Plan_Overzicht_02