Argenta

De onderstaande stappen leggen uit hoe je jouw transacties downloadt vanuit internetbankieren van deze bank. Wij adviseren je om de exportbestanden op te slaan op een herkenbare locatie op je computer, zoals bijv. ‘Mijn documenten’. Als je onderstaande stappen hebt doorlopen kun je verder gaan met stap 2 van de Importwizard.

1. Ga naar Argenta België en log in.

Argenta geeft de volgende handleiding voor het downloaden van transacties:

Verrichtingen
    U kunt de verrichtingen van een rekening op 3 manieren opvragen:

via menu Rekeningen – klik op de gewenste rekening

via menu Rekeningen – klik op de afbeelding raadplegen

via submenu Verrichtingen – selecteer de gewenste rekening in het dropdown-menu

Overzicht verrichtingen
    Mochten er meer verrichtingen zijn dan het scherm kan tonen, dan kunt u via de afbeelding volgende pagina bladeren naar de volgende verrichtingen. U kunt terug naar de vorige verrichtingen door op de afbeelding vorige pagina te klikken.

Detailgegevens verrichting
    U kunt de detailgegevens van een specifieke verrichting op 2 manieren opvragen:

door te klikken op de omschrijving van de verrichting

via de afbeelding raadplegen

Als u wenst terug te gaan naar het volledige overzicht van de verrichtingen, kunt u klikken op de afbeelding terug.

Opzoeken verrichtingen
    Bovenaan elke pagina met verrichtingen vindt u de groene knop „Opzoekcriteria‟. Via de knop “Opzoekcriteria” kunnen verrichtingen opgezocht worden aan de hand van:

rekening van de begunstigde

naam van de begunstigde

verrichtingen tijdens een bepaalde periode en/of van een bepaald bedrag

Afhankelijk van welke zoekcriteria u wenst te gebruiken om verrichtingen op te zoeken, zult u het juiste bolletje ervoor moeten aanklikken. Indien u dus verrichtingen wil zoeken op datum, zult u het bolletje voor “Periode en/of bedrag” moeten aanklikken.

U kunt een datum zoeken door te klikken op het oranje kalendertje dat naast het veld “Periode en/of bedrag” staat. Indien u een pop-up blocker hebt, dient u op YES of OK te klikken bij de Security Alert. In de kalender kunt u navigeren door bovenaan op het enkele pijltje te klikken (< of >) om naar een vorige of volgende maand te gaan. Wenst u een jaar terug of verder te gaan, kunt u dit doen door op de dubbele pijltjes te klikken (<< of >>).

Als u de correcte datum hebt gevonden, kunt u die automatisch laten invullen door er in het kalendertje op te klikken. U dient dit zowel voor begin- als einddatum te doen.

Als u de opzoekcriteria hebt ingegeven, klikt u op de knop “Opzoeken”. U zult dan de gezochte verrichtingen op uw scherm zien verschijnen. Mochten er meer verrichtingen zijn dan het scherm kan tonen, dan kunt u via de afbeelding volgende pagina bladeren door de verrichtingen. U kunt terug naar de vorige verrichtingen gaan via de afbeelding vorige pagina.

Downloaden van verrichtingen

Indien er meer dan 40 verrichtingen aan uw opzoekcriteria voldoen, zult u eerst de eerste 40 verrichtingen kunnen downloaden. Door op de afbeelding volgende te klikken, kunt u de volgende 40 verrichtingen downloaden, enzovoort.

Klik hier voor het openen van de Argenta Bank

Let op:

Had je al eerder een Argenta België-rekening geïmporteerd in MijnGeldzaken Huishoudboekje? Dan is het in sommige gevallen nodig om het rekeningnummer te wijzigen. Hierbij is het belangrijk om de prefix (‘BE’) en spaties weg te laten (‘BE12 3456 7890 1234′ wijzig je dus in ’12345678901234′).