Rekening archiveren

Je kunt je bankrekening(en) en kasboek(en) archiveren. Dit betekent dat de bankrekening(en) en kasboek(en) niet meer zichtbaar zijn in de kolom "Rekeningen". De transacties van de gearchiveerde bankrekening of dagboek blijven wel zichtbaar. Ook in het totaaloverzicht blijft de bankrekening en het kasboek zichtbaar en benaderbaar.

Een gearchiveerde bankrekening of kasboek kun je niet meer bijwerken.

Je gebruikt het archiveren als je bijvoorbeeld van bank bent veranderd en een nieuw bankrekeningnummer hebt gekregen. Dit kan in Nederland gebeuren als je overstapt van de ING-bank (oude postgiro) naar een andere bank.

Om te archiveren ga je als volgt te werk:

1. Klik op "Rekeningen".
  2. Selecteer een te archiveren bankrekening of kasboek.
  3. Klik op "Wijzigen".
  4. Klik op AP_Account_Archiveren_01

De rekening is nu gearchiveerd en links niet meer zichtbaar.

Mochten er alsnog transacties op de gearchiveerde bankrekening of kasboek worden uitgevoerd, dan hef je de archivering op:

1. Klik op "Rekeningen".
  2. Selecteer de te activeren bankrekening of kasboek.
  3. Klik op "Wijzigen".
  4. Klik op AP_Account_Archiveren_02.

De bankrekening en het kasboek zijn weer beschikbaar voor bijwerken.