Salariswijzer algemeen

MijnGeldzaken Huishoudboekje biedt je de mogelijkheid om je salarisstrook op te slaan in je persoonlijke account, de Salariswijzer. Maar allereerst zal deze mogelijkheid geactiveerd moeten worden.

Je werkgever heeft de mogelijkheid om je salarisstrook beschikbaar te stellen in MijnGeldzaken Huishoudboekje. Zodra deze mogelijkheid geactiveerd is biedt je werkgever door middel van een e-mail jou een activatielink aan. Pas ná het activeren van deze activatielink kun je digitaal je salarisstroken bekijken, één als samenvatting in de vorm van afgeronde bedragen en één als een echte salarisstrook.

Inhoud

Salariswijzer inrichten

Van je werkgever ontvang je een mail met een link om te activeren. De link heeft een geldigheidsduur van drie maanden, maar vervalt ook zodra je de getoonde link hebt geactiveerd. Na het activeren van de link in dit e-mailtje kun je de Salariswijzer direct in gebruik nemen.

Je kunt ook een nieuw MijnGeldzaken Huishoudboekje-account aanmaken speciaal voor de Salariswijzer. Je kunt hiervoor een apart e-mailadres gebruiken. Nadat het nieuwe e-mailadres door MijnGeldzaken Huishoudboekje is verwerkt ontvang je een nieuwe activatie e-mail waarmee je de Salariswijzer kunt activeren.

Salariswijzer bekijken

Je ziet per maand (of per periode van 4 weken) je salarisstrook op het scherm. Om een salarisstrook te bekijken klik je op de gewenste maand of periode.

AP_Salarisreeks

MijnGeldzaken Huishoudboekje toont als eerste een korte samenvatting van je salarisstrook: bruto bedragen, het ingehouden bedrag aan belasting en sociale verzekeringen en de nettobedragen. Alle bedragen worden afgerond op hele euro's getoond.

Op hetzelfde scherm zie je ook de cumulatieven staan: wat is er dit jaar betaald, hoeveel dagen heb je gewerkt, ben je ziek of vrij geweest en hoeveel dagen kun je dit jaar nog als vrije dag opnemen. Uiteraard is dit alleen zichtbaar als dit in de salarisomgeving van je werkgever ook is ingericht.

Rechts boven de "samenvatting" zie je een klein hoekje.

AP_Salarisstrook

Als je hierop klikt zie je de originele salarisstrook, in antieke vorm en in eurocenten nauwkeurig.

AP_Salarisstrook specifiek

Salariswijzer bijzonderheden

Er zijn een aantal bijzonderheden met betrekking tot de Salariswijzer te noemen.

Oranje regel

Een oranje regel betekent binnen MijnGeldzaken Huishoudboekje dat er een correctie op de salarisstrook heeft plaatsgevonden nadat de salarisstrook op MijnGeldzaken Huishoudboekje was gepubliceerd. De correctie in (netto) geld zie je terug op je eerstvolgende salarisstrook.

Salariswijzer van dit jaar en voorgaande jaren

Na 31 december begint een nieuw jaar en ook voor de salarisadministratie heeft dit gevolgen. Je ziet in je Salariswijzer altijd de salarisstroken van het lopende jaar. Van voorgaande jaren kun je jouw salarisstroken zichtbaar maken door het selecteren van het juiste jaar. Deze keuzemogelijkheid verschijnt automatisch bij twee of meer jaren.

Meerdere werkgevers

Als je meerdere werkgevers hebt, bijvoorbeeld in de zorg en de horeca, en beide werkgevers hebben hun salarisadministratie met Profit Payroll ingericht en, niet onbelangrijk, beiden hebben het digitaal verstrekken van loonstroken geactiveerd, dan heb je per maand of periode twee of meer loonstroken. Deze loonstroken zijn in de Salariswijzer onder elkaar zichtbaar.