Datum van een transactie aanpassen

Iedereen heeft het wel eens: transacties die in een andere maand plaatsvinden dan waarmee ze eigenlijk te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een declaratie die je in een andere maand terugkrijgt, dan dat je de kosten hebt gemaakt. Of je hebt iets voorgeschoten voor een vriend en deze maakt het geld pas later naar jou over. Hiervoor heeft MijnGeldzaken Huishoudboekje de functionaliteit "Aangepaste datum". Hoe deze functionaliteit werkt, leggen we uit op deze pagina.

In het voorbeeld willen we een declaratie over de maand juni ook meenemen in de overzichten van juni. De terugbetaling vond echter in augustus plaats:

AP_Tips_21

1. Klik op "Transacties".
  2. Selecteer de mutatie die je van een andere datum wil voorzien.
  3. Klik "ergens" in de mutatie.

Er verschijnt een uitgebreid wijzigscherm

4. Klik op "Opties".
  5. Vink "Aangepaste datum instellen" aan.
  6. Geef de nieuwe datum in.

AP_Tips_22

7. Klik op "Herlaad om aangepaste datum te zien".

Zo wijzig je heel gemakkelijk de datum van een transactie in MijnGeldzaken Huishoudboekje. De originele datum blijft daarbij altijd bewaard!