Soortgelijke transacties

In MijnGeldzaken Huishoudboekje kun je transacties stuk voor stuk wijzigen en er een categorie en labels aan toekennen. Maar het is ook mogelijk om massaal wijzigingen door te voeren op je transacties.

Er zijn twee methodes beschikbaar:

Methode 1

1. Klik op "Transacties".
  2. Zoek eerst de transacties die in aanmerking komen.

Vaak hebben de transacties een gezamenlijk kenmerk, bijvoorbeeld naam of omschrijving. In ons voorbeeld hebben we gezocht op Huur.

3. Selecteer de transacties die je tegelijkertijd wilt wijzigen.

Je kunt dit stuk voor stuk doen of gebruik maken van het selectievakje vóór "Datum". Eventueel kun je extra gebruik maken van de filtermogelijkheden voor categorieën en labels.

AP_Trans_2G_02

4. Klik op "Toewijzen" bij "Categorieën".

Er verschijnt een keuzemenu in beeld waar je de subcategorie voor je geselecteerde transacties kunt kiezen. Ook kun je nieuwe subcategorieën aanmaken om jouw transacties in te delen als deze nog niet bestaat.

AP_Trans_2G_04

5. Klik op "Toewijzen".

Je ziet dat alle geselecteerde transacties dezelfde categorie hebben gekregen.

AP_Trans_2G_05

Methode 2

1. Klik op het tabblad "Transacties".
  2. Klik op de regel met de te wijzigen transactie.
  3. Wijzig je transactie.

AP_TWAS_01

4. Vink "Ook .. soortgelijke transacties wijzigen" aan.

Op basis van de oorspronkeljke waarden heeft MijnGeldzaken Huishoudboekje nog een aantal andere transacties gevonden die voor wijziging in aanmerkig komen. Als er geen overeenkomsten zijn dan is deze mogelijkheid niet beschikbaar.

5. Klik op "transacties selecteren".

AP_TWAS_02

6. Selecteer de transacties die je eveneens wilt wijzigen.

Vink het vakje boven de selectievakjes per transactie aan om alle vinkjes in één keer te plaatsen.

7. Vink aan welke gegevens je wilt meewijzigen:

Als een vinkje niet geplaatst is zal MijnGeldzaken Huishoudboekje de desbetreffende gegevens niet wijzigen. Dit is om te voorkomen dat eerder toegekende gegevens wijzigen.

8. Klik op "Opslaan".