Importeerregels

Met behulp van importeerregels kun je snel en envoudig geselecteerde mutaties bijwerken met bijvoorbeeld een categorie of een label. MijnGeldzaken Huishoudboekje voert bij het importeren van transacties direct de importeerregels uit. Maar je kunt de importeerregels ook gebruiken om transacties achteraf bij te werken.

Inhoud van deze pagina:

Inhoud

Startpagina importeerregels

1. Klik op AP_Gebruiker.
  2. Klik op "Instellingen".
  3. Klik op het tabblad "Importeerregels".

AP_Nibud_PI_01

4. Klik op "Voeg een importeerregel toe".

Stap 1 - Geef eigenschappen importeerregel aan

AP_Nibud_PI_02

1. Vul de naam van de importeerregel bij "Naam importeerregel" in.

Als je meerdere importeerregels hebt kun je hiermee de verschillende soorten import onderscheiden.

2. Selecteer bij "Transacties van rekening" de bankrekening(en) waarvoor je de importeerregel aanmaakt.
  3. Vul de voorwaarde waaraan de te importeren regel moet voldoen in bij "Omschrijving bevat":

Als je meerdere woorden invult gebruik dan een spatie als scheidingsteken tussen de woorden.

4. Vul de keuze voor afschrijvingen, bijschrijvingen of beiden in bij "Af- en/of bijschrijvingen".
  5. Vul het bankrekeningnummer in waar de af- of bijschrijving(en) naar toe gaan of vandaan komen.

Dit veld is optioneel, je mag het invullen maar het hoeft niet.

6. Vul de grenzen van je af- en/of bijschrijvingen in bij "Bedrag".

Probeer importeerregel uit

1. Klik op "Probeer importeerregel uit".

Je test of de importeerregel van toepassing is op bepaalde transacties en zo ja, hoeveel transacties dat zijn. In het onderstaande voorbeeld zijn er 3 transacties die het woord “utrecht” in de omschrijving hebben staan. De gehele regel wordt doorzocht, dus ook de Utrechtsestraat in Amsterdam en de firma P. van Utrecht uit Leusden worden getoond.

AP_Nibud_PI_03

2. Klik op "Volgende stap".

Stap 2 - Geef acties importeerregels aan

AP_Nibud_PI_04

1. Vink een of meer acties aan die je gaat uitvoeren.

AP_Nibud_PI_04

Toepassen op bestaande transacties

1. Verwijder de vink bij "Toepassen op bestaande transacties".

MijnGeldzaken Huishoudboekje laat alle reeds eerder geïmporteerde transacties ongemoeid en voert de importeerregel dus alleen uit voor toekomstige importen. Wil je eerdere transacties wel wijzigen, dan plaats je uiteraard wel een vink in dit veld.

2. Klik op "Opslaan".

Importeerregel toegevoegd

Als de importeerregel is toegevoegd, wordt deze als volgt weergegeven:

AP_Nibud_PI_05

Let op:

Als je hebt gekozen voor "Toepassen op bestaande transacties", dan zijn in het transactie-overzicht alle transacties aangepast aan de importeerregel. Dit is helaas niet terug te draaien.

Importeerregel wijzigen, verwijderen of uitschakelen

Voor het verplaatsen, wijzigen, verwijderen of uitschakelen van de importeerregel ga je als volgt te werk:

1. Plaats de cursor op de gewenste importeerregel.

De knoppen "Wijzigen", "Verwijderen" en "Uitschakelen" verschijnen.

2. Houd de linker muisknop ingedrukt en verplaats de importeerregel naar een andere plaats op het scherm met importeerregels.
  3. Klik op "Wijzigen" om de importeerregel aan te passen.
  4. Klik op "Verwijderen" om de importeerregel weg te gooien.
  5. Klik op "Uitschakelen" om de importeerregel niet toe te passen, terwijl de importeerregel wel aanwezig blijft.