Contracten toevoegen

Het toevoegen van een contract bestaat uit drie stappen:

Inhoud

Stap 1 – Kosten en klantgegevens

1. Klik op "Contracten".

AP_Dossier_Contract_01

2. Klik op "Voeg een contract toe" om een nieuw contract toe te voegen.
  3. Selecteer de categorie waarvoor je een contract vastlegt.

De categorieën zijn aan een aantal hoofdgroepen toebedeeld. De hoofdgroepen kun je niet kiezen. Als de categorie niet aanwezig is kun je zelf een categorie invoeren (deze categorie is eenmalig).

4. Selecteer op basis van je categorie de aanbieder van het contract.

De getoonde lijst geeft de organisaties weer die onder de categorie vallen. Je kunt ook zelf een aanbieder ingeven, deze aanbieder is eenmalig te gebruiken.

5. Selecteer op basis van je aanbieder het product.

Vaak is er slechts één keuze aanwezig, maar sommige aanbieders hebben meer producten waarvoor je een contract kunt afsluiten.

6. Vul bij "Contractnummer" je contractnummer in.

Dit is het nummer waaronder je contract bekend staat bij de aanbieder. Andere benamingen zijn bijvoorbeeld polisnummer, abonneenummer, lidnummer etc.

7. Vul bij "Kosten" het bedrag van het contract in.
  8. Vul bij "per" de tijdsinterval van het contract in (week, maand, kwartaal, jaar).

AP_Dossier_Contract_02

9. Klik op "Volgende".

Stap 2 – Looptijd en herinnering

Bij de looptijd en herinnering stel je de opties in onder welke voorwaarden jouw contract (af)loopt.

1. Vul bij "Ingangsdatum" de datum in waarop je jouw contract in wilt laten gaan.
  2. Selecteer de looptijd van je contract.

Je kunt kiezen uit:

3. Vul bij "Verlenging na eerste contractperiode" in of je het contract automatisch wilt verlengen, of nog 1 of 2 perioden wilt aanhouden.
  4. Vul bij "Opzegtermijn" het aantal perioden in die je moet aanhouden om het contract te beëindigen.
  5. Vink "Opzegherinnering" aan als je een e-mail van MijnGeldzaken Huishoudboekje wilt ontvangen dat je contract binnenkort afloopt. Je kunt tevens aangeven wanneer je deze e-mail wilt ontvangen.

AP_Dossier_Contract_03

6. Klik op "Volgende".

Stap 3 – Details en bestanden

In deze laatste stap heb je de mogelijkheid om bestanden te koppelen aan je contract. Dit kan een PDF-bestand, een Word-document, een afbeelding, een scan van je aanmelding of een Excel-sheet zijn. Zo heb je alles digitaal op één plek en kun je alle contracten centraal in MijnGeldzaken Huishoudboekje beheren.

1. Klik op "Bestanden toevoegen".
  2. Zoek het bestand dat je wilt koppelen/opnemen.
  3. Klik op "Openen".

AP_Dossier_Contract_04

4. Klik op "Bewaar contract".

Het contract is toegevoegd aan je contractbeheer.