Rekeningen bijwerken

Als je rekeningen hebt toegevoegd wil je deze regelmatig bijwerken. Hoe dit gaat is afhankelijk van of dit een PSD2 rekening is of een rekening die handmatig bijgewerkt wordt.

PSD2 rekening bijwerken

Een PSD2-rekening herken je aan het synchronisatie tekentje voor de rekening. In de loop van 2020 zullen deze iedere dag automatisch bijgewerkt gaan worden en hoef je dit dus niet zelf te doen. Mocht je tussendoor deze willen bijwerken dan kun je dit doen door

1. Op de rekening te klikken in het menu en te kiezen voor bijwerken
  2. Op de radartjes te klikken naast het woord ‘Rekeningen’ in het menu. Kies dan voor de knop ‘Bijwerken alle PSD2 rekeningen’

Rekening bewerken

Het bijwerken kan om twee redenen worden geblokkeerd:

1. Je hebt geen toegang meer tot PSD2 vanuit MijnGeldzaken.nl. Dit kan omdat je nu een gratis abonnement hebt en je nog geen betaling gedaan hebt voor het gebruik van PSD2.
  2. Je moet opnieuw bij de bank toestemming geven dat we je gegevens op mogen halen. Wanneer dit het geval is kleurt de bijwerkknop rood. Je moet opnieuw toestemming geven via de Service Provider Invers. Best een beetje onhandig, maar vanuit veiligheid is dit een verplichting binnen de PSD2 richtlijnen.

Handmatig rekening bijwerken

Rekeningen die je handmatig bijwerkt zijn te herkennen aan het handje voor de rekening in het menu. Klik je op de rekening dan krijg je de mogelijkheid om bij te werken. Per bank is de werkwijze verschillend. Volg de instructies op je beeldscherm. Voor de 3 grote banken is de Bijwerk Assistent nog wel beschikbaar die te vinden is in de Chrome Store. Bij de introductie van PSD2 zal deze niet meer actief onderhouden worden door ons. In het algemeen geldt voor handmatig bijwerken de volgende methodiek.

Rekening bewerken