Budgetteren

Budgetteren is het instellen van verwachtingen en hopen (of proberen) het budgetbedrag zo dicht mogelijk te benaderen. Op basis van het budget en de transacties in een bepaalde maand bepaal je of je het beter of slechter dan gedacht hebt gedaan. Heb je aan het einde van de maand je uitgavenbudget niet gehaald, dan heb je nog een stukje inkomsten over. Als je jouw inkomstenbudget niet hebt gehaald, dan heb je nog een stukje maand over. Budgetter zijn een ultieme controle over je inkomsten en uitgaven.

Het budget kun je opstellen voor een of meer bankrekeningen en/of kasboeken. De bankrekeningen (of kasboeken) die je wilt gebruiken worden links op het scherm getoond. Als je een geblokkeerde bankrekening of geblokkeerd kasboek wilt toevoegen, dan kun je ze door ze aan te vinken de blokkering opheffen en de berekening uitbreiden.

Wat wil je doen?

Gebruikers van MijnGeldzaken Huishoudboekje Plus kunnen per maand budgetten instellen en bekijken. Gebruikers van de gratis versie van MijnGeldzaken Huishoudboekje kunnen alleen een maandbudget invoeren en bekijken. Iedere maand heeft hetzelfde budget.